Колко струва абитуриентският бал?Наближават абитурентските балове и суетнята около тях. По

...
Колко струва абитуриентският бал?Наближават абитурентските балове и суетнята около тях. По
Коментари Харесай

Колко струва абитуриентският бал?


Колко коства абитуриентският бал?

Наближават абитурентските балове и суетнята към тях. По същото това време все се водят разногласия да ги има или да ги няма. Естествено, че натежават първото мнение. Хубава или неприятна, традицията да се вършат балове и богата трапеза към тях се съблюдава. Присъствайки на такива тържества имаш възприятието, че си на женитба. Цялата рода се е събрала от близко и надалеч, а нормално абитуриентаът го няма. В един спор в обществената мрежа за какво не се чества по този начин като завършиш висше обучение, академични учител дава отговор, че не всички успяват да го сторят за разлика от междинното.

Началото на май бележи и противоположното преброяване за доста родители, учители и най-много зрелостници. Колко скъпи ни излизат зрелостниците тази година?

Най-масовите цени на професионалния грим за бала са сред 60 и 250 лв.. За прическа абитуриентките би трябвало да отделят сред 80 и 250 лева, съобщи БТВ.

Най-голямото перо са разноските за роклята. Масово цените варират сред 600 и 2500 лева Костюмите за абитуриентския бал са сред 700 и 1500 лева

Кувертите за заведенията за хранене варират сред 55 и 250 лева, като някои заведения оферират разсрочено заплащане преди датата на бала.

Някои избират и спомагателни екстри, като да вземем за пример първокласна кола или лимузина за бала. Там цената се дефинира съгласно дистанцията и времето, в което ще бъде употребен автомобилът. Цените за тази услуга са сред 300 и 600 лева

И родители, и учители регистрират, че всяка година цената на бала се подвига.

Доста родители споделят, че вземат заеми от банки или от другари, с цел да могат да посрещнат огромните разноски по абитуриентските балове.
Но „ всички по този начин правили “, не могат да останат по-назад.
Други пък са пестили две години, с цел да съберат средствата, помощ оказват баби, дядовци и родственици в чужбина.

Колкото и значимо събитие да е абитуриентският бал и подготовката, свързана с него, не би трябвало да ни отклонява от рационалните решения. Разходите за бала могат да бъдат направени с дълготрайна вероятност – да вземем за пример да се купи рокля или костюм, които да се носят и след празничната вечер.

Все отново всеки съгласно джоба си ще реши какъв брой средства може да отдели за бала.

Пореден випуск възпитаници приключват учебно заведение и ще се впуснат  в живота. Много скоро по родопските улици ще стартират шумните викове, клаксони, безсмисленото преброяване, суетата и лудницата към абитуриентските балове. Ще си припомним броенето до 12, което разцепва топлия, пролетен въздух и ще се насладим на хубостта на младостта. В обществените мрежи щастливи родители и зрелостници ще разгласяват още веднъж фотоси от изпращането, баловете и случилото се след тях.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР